Muji utökar sortimentet med sportkläder på Åhléns city

Utbudet av sportkläder inom cityshoppingen i Stockholms stadskärna bara växer. Nu är det japanska Muji som breddar sitt sortiment på Åhléns citybutik med sin kollektion Walker Active Wear.

Mujis utökade Åhlénsavdelning är på totalt 1 216 kvadratmeter, de tar i princip över hela våning 4. Tidigare har japanska Muji endast haft ett begränsat sortiment varor med fokus på hushåll och kontor på Åhléns, men nu breddar man sortimentet till att även omfatta kläder. Den nya flaggskeppsbutiken, som är Europas största Mujibutik, är delvis uppbyggd av virke från en 100 år gammal ladugård i Järvsö i Dalarna.
Det mest intressanta ur ett sportperspektiv är kollektionen Walker Active Wear, som består av kläder med svettabsorberande och snabbtorkande egenskaper. Muji kommer också introducera kollektionen One All, vilken bygger på konceptet att en storlek passar alla kvinnor. Butiken kommer även bland annat att ha en stylist, som kan hjälpa kunderna att välja rätt.
Därmed ökar den japanska sport- och active wear-närvaron i Stockholm city, där butikskedjan Uniqlo redan har etablerat sig med sina klädserier vid det näraliggande Kungsträdgården.