Sveriges nya matchställ för fotboll läckt

Sportfack har de första bilderna på Adidas nya matchställ för fotbolls-EM 2020. Dessutom ersätter Adidas Climalite av ett helt nytt material.

Med damernas fantastiska VM-brons fortfarande i minnet finns det en spännande blågul fotbollshöst att se fram med höstens stundande kval för både damer och herrar. Den 3 september spelar bronshjältarna i premiären mot Lettland och den 5 september spelar Sveriges herrar sin första EM-kvalmatch för säsongen, borta mot Färöarna. Bägge landslagen kommer fortsätta spela i sina ställ från i somras.

I november, i samband med lottningarna till herr-EM, tänker dock Sveriges klädsponsor Adidas presentera sin kommande 2020-kollektion då kollektionen för samtliga landslag de samarbetar med då kollektionen Condivo 20 presenteras.

Sveriges nya matchställ för fotboll läckt
Tröjans baksida.

I dagens superdigitala värld är det svårt att hålla på hemligheter. Redan nu har därför bilder på flera av de nya Condivo 20-ställen börjat läcka ut på diverse fotbollssajter.

Om de läckta bilderna stämmer känns designvalet som att Adidas valt att gå tillbaka till 1990-talets stil med de breda fälten vid kragen (minns 1994). Dock tror inte Sportfack att de extra vida ärmarna tas tillbaka 2020. Enligt Footy Headlines kommer Adidas Climalite-material att ersättas när 2020-ställen lanseras. Istället gör Aeroready debut, ett material som ska ge ännu finare stickningsegenskaper och bättre fukttransport.

Sveriges nya matchställ för fotboll läckt
Några av de matchande shortsen i Condivo 20-kollektionen enligt Footyheadlines.com

Herr-EM startar 12 juni 2020 och avgörs mellan 24 nationer som för första gången spelar sina matcher i 12 olika europeiska städer och länder.