Järvsö inviger ny cykelarena

Hälsingeorten Järvsö fortsätter att satsa på cykel. Nu har de invigt den nya arenan Skills Park, där det bland annat kommer hållas VM-kval i slutet av augusti.


Järvsö inviger ny cykelarena
Foto: Velosolutions

Järvsö Skills Park ligger mitt i Järvsö intill Doktorsdammen och byggs av den ideella föreningen Järvsö Bergscykelklubb. Den första delen är en Pump Track helt i asfalt som byggs av Velosolutions. Det unika är att det även finns en så kallad ”bowl” i mitten som bjuder in till en väldigt kreativ och kul cykling.
Velosolutions är experter på just Pump Track-banor och den som nu byggs i Järvsö är deras första i Skandinavien.
– Det känns så roligt att inviga den helt nya Pump Track-banan och att äntligen få se den i bruk. Det har varit hårt jobb dygnet runt de senaste veckorna, säger Fredrik Jelk, Ordförande, Järvsö Bergscykelklubb.

Klubben satsar 8.5 miljoner kronor och förutom Pump Tracken, så byggs även en Dual-bana (även den i asfalt). Två identiska banor där man kan cykla mot varandra. Dual-banan ska vara klar till slutet av augusti. Ett teknik- och balansträningsområde ska vara klart under hösten 2019 och ett dirt/freeride-område kommer att byggas våren 2020.  
Den 23-25 augusti testas arenan på allvar då det arrangeras VM-kval i Pump Track, Red Bull Pump Track World Championship Qualifier 2019, som är en del av Wheellove Järvsö, en cykelfest som pågår hela den helgen.
– Att vi, tillsammans med våra finansiärer, kunnat möjliggöra denna satsning känns fantastiskt. Det bubblar i Järvsö nu, parken vi bygger, Downhill-parken, det nya cykelhotellet och kommande cykelleder, säger Amanda Sandahl, projektledare, Järvsö Bergscykelklubb.