Interflon Sverige har fokus på cykel

Smörjmedelsföretaget Interflon grundades i Holland 1980 och har främst levererat smörjmedel till industrier där stora, tunga maskiner kräver effektiv smörjning. Så även i Sverige. Tills för 2,5 år sedan då tog Johan Larpe startade Interflon Sverige AB.

I år, med ytterligare en anställd i bolaget, så satsar Johan på att ta in varumärket på allvar till cykelbranchen. Enligt Johan själv är det framför allt två produkter där Interflon kan konkurrera med de bästa på marknaden. 

– Dels det torra multismörjmedlet Fin Super som innehåller micpol, mikroniserade och polariserade partiklar av teflon. Den här oljan kan smörja, lösa rost och inte minst – ge en effektiv rengöring av kontaktytorna på elcyklars batterier, något som blir allt intressantare hos cykelbutikerna idag. Sedan finns ekorengöringsprodukten Fin Clean 2 där kunden fyller på sin flaska hos butiken och därmed spar in på plastflaskor, säger Johan som bearbetar cykelbranschen från flera håll.

– I höst finns jag med på inköpsmässor och så har mekaniker hos några av de större kedjorna testat produkterna. De verkar nöjda eftersom de gjort extra beställningar.