Lazer fyller 100 år

Shimanoägda hjälmtillverkaren Lazer fyller imponerande ett sekel i år. Det firar man bland annat med en specialversion av ultralätta Z1 under Tour de France.

Världens äldsta, ännu existerande (Sportfack sticker ut hakan under hjälmen) hjälmtillverkare startade i belgiska Flandern med att förse hugade cyklister med huvudskydd som bestod av läderklädda band där de for fram över belgiska kullerstenar. Än idag designas alla hjälmar i Belgien och säljs till över 50 länder.

I pågående Tour de France kör teamet Sunweb med den ultralätta Z1 med en vikt på 234 gram.

Idag gör Lazer hjälmar till alla sorters cyklister inklusive elcyklister och var det första varumärket att leverera barnhjälmar med MIPS. Det rattlösa, egna patentet Autofit har rönt popularitet de senaste åren.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Shimano Nordic AB

    Shimano Nordic AB är ett grossistföretag för delar och tillbehör för cykel och fiske, med flera starka agenturer. Leverans till Sverige, Island, Finland, Norge och Danmark året runt från centrallager i Holland.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="10221" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]