Danska Nordisk tog hem SOG-pris

Från Outdoormässan i Munchen: Danska företaget Nordisk tog hem "overall award" i Scandinavian Outdoor Groups årliga tävling. Tältet heter Midgard och påminner om en katedral.

Camping är inne. Men att placera och rigga ett större familjetält kan vara en rysare, inte minst ur ett relationsperspektiv. Danska Nordisk har tagit fram ett katedralliknande familjetält som kan resas på några minuter. Dessutom saknar tältet mittpinne, vilket ger en helt annan rörlighet inne i tältet och skapar rymd. Vill man, så går det att sätta ihop flera Midgard-tält. Nordisk är en av utställarna på Ispo by Outdoor och har funnit i många år, men är ett relativt okänt företag för svenska konsumenter. Nu har man en hel serie med outdoorprodukter, varav några håller riktigt låg vikt. De vann för sin innovativa konstruktion och spännande design.

De övriga vinnarna i Scandinavian Outdoor Award i år är: Polygiene (hållbarhet), Aclima (mode), Hilleberg (hårdvara) och Ecco (skor).

Relaterat företag i Sportregistret

  • Aclima AB

    Aclima AB säljer och marknadsför det prisvinnande varumärket Aclima – Högkvalitativa mellanlagerplagg, underställ, strumpor, mössor och handskar i merinoull. Direktleverans från egen fabrik och lager.