Ralph Lauren-chef ska styra Champion Norden

Ralph Mühlrad lämnar Champion Norden efter 36 år på tronen. Nu får företaget en chef som närmast kommer från Ralph Lauren.


Ralph Lauren-chef ska styra Champion Norden
Klas Ottosson.

Klas Ottosson, som senast var Sales Director EMEA för Ralph Lauren, och dessförinnan Nordenansvarig på samma företag, tar över som Sales Director för Champion Norden. Klas har tidigare även arbetat inom Nike, i flera internationella befattningar. Han tillträder den 1 juli.
– Min uppgift blir att tillvarata varumärkets starka momentum. Champion är ett varumärke med både en spännande historia och framåtanda. Vi kommer framöver satsa på att stärka varumärkets positionering genom ett större fokus på våra premium-kollektioner; Reverse Weave samt Rochester. Sportbranschen är ju en mycket viktig distributionskanal för oss, men vi kommer också utöka vår distribution inom lifestyle med ett differentierat sortiment. Samtidigt kommer jag att lägga stort fokus på att utveckla vårt starka team inför framtiden, med förstärkningar på sälj- och marknadssidan, berättar Klas Ottosson.

Ralph Lauren-chef ska styra Champion Norden
Ralph Mühlrad lämnar posten efter 36 år.

Champion har ett starkt 2018 bakom sig. Globalt ökade varumärkets försäljning från en miljard dollar till 1,36 miljarder i senaste bokslutet och även försäljningen i Norden kände av en uppgång under föregående år. De har bland annat ett nära samarbete med den amerikanska baseball-ligan och säger sig ha stora planer för framtiden.
Ralph Mühlrad, har varit med om att både sälja och köpa tillbaka Champions europeiska verksamhet, som sedan uppgick i den amerikanska koncernen Hanes, 2016. Han fanns med under den stora 90-talshypen kring varumärket, då Champion hade hög status bland kidsen. Nu är det tänkt att Champion ska återta den rollen, men inte med Ralph vid rodret.
– Att lämna bolaget och mina goda medarbetare efter så lång tid känns såklart vemodigt på flera sätt, men samtidigt var det dags. Nu är det rätt tajming, efter en fantastisk resa i över 36 år, för någon annan att ta över.
– Jag är säker på att Klas är rätt man i rollen att förvalta och vidareutveckla Champion på den nordiska marknaden. Han har ett bra nätverk och lång erfarenhet av internationella varumärken. Verksamheten har aldrig stått starkare än i dag. Nu ska jag fokusera på nya saker, som framöver kommer uppta mer av min tid och uppmärksamhet, säger Ralph Mühlrad.