Mystery Ranch får ny svensk distributör

Amerikanska ryggsäcksvarumärket Mystery Ranch, bland annat leverantörer till extremt krävande användare som militära specialförband och blåljuspersonal över hela världen, har valt ny distributör för Sverige och Danmark.

Det är erfarna distributören Granitbiten, som bland annat har Marmot, MSR, Prana och ett tiotal andra varumärken som ska ta hand om den nordiska distributionen av Mystery Ranch från och med nu.

Mystery Ranch (MR) som startades av Dana Gleason i mitten av 70-talet då som varumärket Kletterwerks, blev snabbt valet för användarna med riktigt höga krav. Än idag tillverkar Mystery Ranch produkterna med de högsta säkerhetskraven hemma i Montana till militära specialtrupper och blåljuspersonal världen över. Den största delen är dock säckarna för gemene man, alltifrån dagstur- till expeditionssäckar. Prisläget är högt, men Granitbitens försäljningschef Thomas Breding tror att man kan nå krävande konsumenter via sitt nät av kompetenta outdoorbutiker.

– De som i första hand tittar på prislappen kommer inte att köpa Mystery Ranch. Det här är kunden som har inställningen och den ekonomiska möjligheten att vilja köpa ”the best of the best”. Bärkomfort och kvalitet är ju det man får när man köper MR:s produkter och det kan man dessvärre inte trolla fram utan det kräver att man dels har know how och dels använder de bästa material som finns att tillgå. MR är ju tungt ”in bed” med Cordura och tar till och med fram egna Cordura-varianter, säger Thomas som berättar att Granitbiten har kastat sig in i införsäljningsarbetet med hull och hår. 

– Införsäljningen för SS20 har börjat och på Ispo i München finns hela Granitbiten säljstyrka på plats för av visa upp sortimentet.

Hur blev det så att de frågade er?

– De har sökt en distributör som dels har en stark position på kärnmarknaden Outdoor och dels har den tekniska kompetens och höga servicegrad som krävs för att märket ska ”fungera”. En stor del av arbetet ligger ju att utbilda personalen i butik förö att säkerställa att prylarna säljer igenom OCH att slutkonsumenten blir nöjd.

Mystery Ranch gör gärna PR-material med devisen ”Made in Montana”. Tillverkas allt där?

– Numera tillverkar de alla ”civila” produkter i Asien, produktionen i Montana är dedikerad till den professionella marknaden.