Varning för avancerade klubbor

De nya Blueprint-klubborna är inget för vanliga golfspelare. Ping har släppt ett set smidda bladklubbor som bara är ämnade för spelare som vet exakt vad de sysslar med. Pings egen vd vill gärna skicka med en varningstext i seten.

John K. Solheim, VD på Ping, vill gärna skicka med en varningsskylt med de nya Blueprintseten, liknande den som fanns på Bethpage Black där PGA Championship spelades i maj. Skylten varnade för att banan var extremt svår och inget för nybörjare. Detsamma gäller Pings nya järn, som är smidda av kolstål.
– Vi vet att Blueprint inte är för alla. Vi uppmuntrar golfare intresserade av Blueprint att jämföra med andra Ping-järn för att hitta den bästa lösningen för deras spel. Blueprint ett extremt svårt järn att spela, och vi rekommenderar det bara för högkvalificerade golfare, säger John K. Solheim.
En tåskruv av tungsten ökar MOI och i kombination med en inre hälvikt ger den en exakt balans och viktning. En av toppspelarna som använder klubborna är Tony Finau, som är rankad som den 15:e bästa spelaren i världen just nu.

Varning för avancerade klubbor
De nya Blueprintklubborna är smidda av kolstål.