XXL öppnar i Malmögalleria

Nu i veckan öppnar XXL en ny butik i Malmö, i galleria Triangeln. En ny servicepoint för onlineleveranser är en av nyheterna. På sikt kan utlämningen skötas av robotar!

Sport- och outdoorvaruhuset XXL letade länge efter det perfekta läget i Malmö, och när möjligheten kom om en stor butiksyta i gallerian Triangeln så slog man till.      
– Det är viktigt för oss att placeringen och utformningen av varuhuset blir helt rätt och nu är vi väldigt nöjda med lösningen. Malmö har gett oss ett varmt välkomnande och vi har fått massor av positiv feedback när det gäller vår service och våra produktkunskaper, säger tillförordnade Sverige-vd:n Johan Ljung direkt efter den första dagens premiäröppning.
Hur synkas butiken med onlineförsäljningen? 
– Vi gör allt för att förbättra gästens upplevelse av besöket på XXL, vare sig man handlat på XXL.se eller i varuhusen. I just detta varuhus har vi förenklat logistiken kring både in- och utgående onlineleveranser med en servicepoint. Syftet är att gästen smidigare kan få hjälp med sina frågor om pickupstore och liknande tjänster, berättar Johan Ljung.  

XXL öppnar i Malmögalleria
XXL:s nya Malmövaruhus satsar bland annat på löpning.

XXL håller på att utveckla och testa utlämningsrobotar i andra varuhus, och målsättningen är att på sikt ha detta på plats även i Malmövaruhuset, som sysselsätter ett 50-tal medarbetare. Rekryteringen har pågått under hela våren, bland annat via ett rekryteringsevent med 600 inbjudna, via Facebook och med draghjälp av Arbetsförmedlingens jobbmässa i februari.
Det nyöppnade varuhuset blir nummer 28 i ordningen för XXL i Sverige, och även nästa kommer att öppna i just Malmö – i gallerian Emporio. Målet är att öppna fler varuhus i Norden och även i Österrike de närmaste åren.