Dubbel världsmästare till Pumas ledningsgrupp

I början av 2019 fick Puma sin första kvinnliga ledningsgruppsmedlem. Nu har ytterligare två kvinnor rekryterats till ledningen av sportgiganten.

I början av 2019 kunde Sportfack berätta att Puma för första gången anställt en kvinnlig medlem till sitt management board då Anne-Laure Descours blev inköpschef. Nu är det även klart med två nya kvinnliga medlemmar i Pumas andra ledningsgrupp, supervisory board, som har till uppgift att arbeta med långsiktiga mål och vara styrgrupp för management board.   

Héloïse Temple-Boyer är vice vd på Artémis S.A.S. och har tre examina, varav dubbla i ekonomi, dels från École Supérieure des Sciences Économiques et Commerciales samt från Harvard Business School. Dessutom har Temple-Boyer en examen i samhällsvetenskap från Institut d’Etudes Politiques de Paris, ofta kallat Frankrikes främsta universitet för statsvetenskap. 

Vad vore ett sportvarumärke utan personer med idrottslig bakgrund? Som andra ny medlem har Puma värvat Fiona May. Brittiskan är tidigare dubbel världsmästare i längdhopp och hann även med dubbla OS-silver under karriären som avslutades 2005. Sedan dess har May utbildat sig. Efter att ha tagit en master inom Sports Governance vid universitet i Limoges arbetar hon som managmentkonsult med eget bolag.

Temple-Boyer ersätter Jean-Marc Duplaix som arbetar som ekonomichef på Pumas moderbolag Kering och May ersätter Kerings HR-chef Béatrice Lazat.