Pings nya äntligen ute

Det tog längre tid än förväntat, den första versionen fick gå tillbaka till ritbordet. Men nu lanseras Pings nya MOI-driver, som ska hjälpa alla golfare som svingar snett.

Det tog lite tid men nu är den slutligen ute på marknaden: PING G410 LST, en hög-MOI-driver konstruerad för att ge ett lågt, stabilt spinntal och möjlighet att skapa slag tack vare flyttbara vikter. 
– Med framgången för G410 Plus och SFT-drivern som introducerades tidigare i år är vi glada att kunna lägga till den efterlängtade G410 LST-modellen i tid för sommarsäsongen, säger John K. Solheim, PINGs President. 
– Det tog oss lite längre tid än planerat men det var bara för att vår första version inte presterade bättre än G400 LST. Därför har vi omarbetat designen för att uppfylla våra prestationsförbättringsstandarder.
Huvudstorleken är något mindre än på Plus-modellen och Center of Gravity är placerad för att ge ett spinntal som är flera hundra RPM lägre samtidigt som klubban ska vara extremt förlåtande.
– Kombinationen av lägre spinn och mer stabilitet plus möjligheten att skapa slag tack vare vår rörliga viktteknik utökar målgruppen av golfare som kan dra nytta av att spela med G410 LST-driverns. 
 
G410 LST har samma rörliga viktteknik som G410 Plus-modellen. CG-positionen ligger något framåt än i G410 Plus i samtliga tre positioner (Draw, Neutral, Fade). Det leder till en sänkning av spinntalet med mellan 200 och 400 rpm, beroende på skaftval och golfspelarens sving. 
– Att lägga till de flyttbara vikterna i vår lågspinnsdriver gör att vi kan attrahera ett bredare utbud av golfare, säger Solheim. 
– Ett perfekt exempel är en spelare med hög svinghastighet som missar höger. Det fallet förbättrar kombinationen av att placera vikten i drawposition och ett lågt spinntal reducerar spridningen och leder till ökad bollhastighet för mer längd.
Pings nya äntligen ute
Pings nya lågspinnsdriver har rörliga vikter.