Äntligen fick Bo Hilleberg sin medalj

Svenska tältföretaget Hillebergs grundare Bo Hilleberg fick i veckan motta sin näringslivsmedalj från prins Carl Philip. Han fick egentligen utmärkelsen 2018, men kunde då inte närvara vid prisceremonin.

Bo Hilleberg gjorde en mini-Dylan och kunde inte närvara vid förra årets prisceremoni när han skulle få sin näringslivsmedalj från kungafamiljen. Men vid årets ceremoni i Riddarhuset gick det i lås. Bo Hilleberg får medaljen för sitt ”branschledande företagande”.  
– I avancerat friluftsliv och expeditioner kan utrustningen vara av livsavgörande betydelse. Därför har funktion och kvalitet på våra tält alltid varit av högsta prioritet. Att få näringslivsmedaljen känns som en bekräftelse på att vi har gjort rätt och en uppmuntran till att fortsätta på samma sätt, säger Bo Hilleberg om framgången, som även har lett fram till ett hedersdoktorat vid Mittuniversitetet.
Bland de som mottog årets näringslivsmedaljer återfinns namn som bland andra Ayad Al-Saffar, Axcent of Scandinavia/Ur & Penn, Maud Spencer, Svalson och Charlotta och David Zetterström, Fabrique.
Bo Hilleberg inledde sin yrkeskarriär som skogsvaktare i Jämtland och grundade senare företaget som nu bär namnet Hilleberg the Tentmaker, ett varumärke som idag har ett starkt internationellt renommé.