Ny trampolinpark på Värmdö

Det svenska trampolinkonceptet Yoump fortsätter att etablera nya parker. Den 4 maj öppnar den senaste i raden, på Värmdö strax utanför Stockholm.

Yoump (Nordic trampoline parks Ab) blev Sveriges första trampolinpark när de slog upp portarna i maj 2016 i Västerås. Sedan dess har de fortsatt. I dagsläget finns sju parker över landet och företaget har cirka 200 anställda. Nu öppnar den senaste i raden vid Värmdö marknadsplats i Coops gamla lokaler och två ytterligare är inplanerade, den ena vid Bromma blocks köpcentrum och den andra i Arninge. 
– Vi har väntat på rätt läge, vi ser verkligen fram emot att öppna i det välbesökta området vid Värmdö marknadsplats. Det finns gott om kommunikationer hit vilket möjliggör för många att snabbt och lätt kunna ta sig hit för shopping, mat och aktiviteter, säger marknadschef Emmy Häggkvist. 

Ny trampolinpark på Värmdö
Yoump har högtflygande Sverigeplaner.

Youmps affärsidé är att förvandla gamla, urbana industrilokaler till aktivitetshus med hoppandet i centrum. Man behöver inte vara något gymnastikproffs, tanken är att samla kompisar eller familj kring en kul aktivitet. Värmdöparken kommer att rymma mellan 50-70 trampoliner. Det finns hopptorn, supertramps, airtrack, foamput och en stor uppblåsbar luftkudde.
– Vi har från dag ett haft ett fokuserat på lärande. Vår personal är utbildade i att kunna passa på volter och tricks, det finns inget bättre än att se lyckan i ögonen hos någon som sätter en volt! Det ger inte bara en roligare upplevelse för besökaren utan minskar också risken för skador, säger verksamhetschef Åsa Bergström.
Trampolintrenden har vuxit sig stor i USA och England och Yoump har anpassat konceptet till den svenska publiken. Personalen själva sysslar ofta med parkour, gymnastik och free running.