Trendspaning: yogafilmer för hockeyspelare

Det digitala hälsoföretaget Yogobe breddar sitt kursutbud och lanserar videovägledning i yoga, specialanpassad för hockeyspelare.

Innehållet är framtaget tillsammans med Maria Rizell Hegg, som redan håller i yogaklasser för spelare och målvakter i SHL-klubben Örebro Hockey.
– Yoga är ett utmärkt komplement till i stort sett all annan träning och idrott. Den kan bidra till att förbättra prestationen, förebygga skador och påskynda återhämtningen. Utöver det leder den till ett ökat lugn, bättre koncentrationsförmåga och en starkare känsla av närvaro i nuet, säger Peter Munteanu, vd för Yogobe.
Hockeyyogan är utformad för att möta de specifika behov som hockeyspelare och målvakter har. Programmet innefattar mjuka och enkla övningar som ger avslappning kring höfter, bröstrygg, säte och i ljumskar. Syftet är att spelarna ska bli mer effektiva ute på isen samt minska risken för skador.
Konceptet riktar sig till såväl professionella som amatörer, ungdomar och juniorer i Sverige och övriga världen.
Yogobe har redan idag specialanpassade yogaprogram för en rad andra idrotter, som till exempel crossfit, cykling, löpning, ridning och simning.