1800 kvadratmeter sportbutik öppnar i Stockholms City

På finaste möjliga adress öppnar i höst en rejäl sportsatsning mitt i Stockholms shoppingepicentrum. Granne med XXL på Hamngatan blir de 1800 kvadratmetrarna en spännande nysatsning på klassisk mark.

I höst tar NK nästa steg i omvandlingen av varuhuset och introducerar ”en ny sportdestination” som kommer att erbjuda en unik shoppingupplevelse. Det skriver det anrika varuhuset i ett pressmeddelande.

NK, Nordiska Kompaniet i Stockholm har inlett ett omfattande förnyelsearbete med syftet att stärka positionen som ett varuhus i världsklass. Varuhuset är tänkt att bli lyxigare, större och mer personligt. Arbetet med att ta NK Stockholm in i en ny epok beräknas ta tre år och omfattar 50 procent av den befintliga varuhusytan.

Där blir sportsatsningen en viktig pusselbit. Den nya sportdestinationen kommer att erbjuda världsledande sport- och fritidsvarumärken i kombination med progressiva och innovativa varumärken, unika för den svenska marknaden. I en kreativ och inspirerande miljö sätts kundens upplevelse i fokus.

– Med satsningen på sport stärker vi NK:s position som ett internationellt varuhus, med ambitionen att erbjuda våra kunder varumärken inom sportsegmentet i absoluta världsklass. Det samlade sportutbudet kommer erbjuda en unik shoppingupplevelse dit man går för att hitta exklusiva varumärken i en enastående och inspirerande miljö, säger Andreas Edström, varuhuschef Nordiska Kompaniet.

Den nya sportdestinationen kommer till största delen att utgöras av den nya multibrandavdelningen NK Sport tillsammans med ett flertal starka varumärken med egna avdelningar, till exempel J.Lindeberg och Sail Racing. Utöver starka varumärken förstärks upplevelsen av interiören. Bakom interiören på nya NK Sport står den välkända arkitekten Jani Kristoffersen från den prisbelönta arkitektbyrån Guise, som tidigare skapat Fotografiska museet i Stockholm och nu senast även i London. Arkitekten har utformat en avskalad interiör influerad av exklusiva modebutiker.

– Nya NK Sport kommer bli ett av Europas mest nytänkande sportkoncept. På 1800 kvm i en värld, starkt influerad av progressiva modebutiker, presenterar vi det allra bästa för alpinism, outdoor, running, cycling, fitness och yoga i ett ytterst noga utvalt sortiment. Vi kombinerar världsledande sport- och friluftsvarumärken såsom The North Face, Patagonia, Nike och Adidas tillsammans med mer unika varumärken som Satisfy Running, Black Yak och Snow Peak Japan. Jag tror att det saknas en riktig premiumdestination för sportprodukter, NK känns som rätt plats att skapa den på, säger Marc Nylander, entreprenören bakom NK Sport.

Den nya sportdestinationen på NK öppnar under hösten 2019.