Puma skriver under rekordavtal med Manchester city

Pumas drivkraft är att bli en global aktör inom de stora breddsporterna. Nu har de tecknat ett sponsoravtal i megaformat med engelska Premier League-klubben Manchester City.


Puma skriver under rekordavtal med Manchester city

Lagom till sommaren kommer Puma att ersätta Nike som huvudsponsor av den engelska Premier League-klubben Manchester City. Avtalet gäller under den nästföljande tio åren och beskrivs av Puma själva som den största sponsoraffären som de någonsin gjort på det här området, rapporterar Sporting Goods Intelligence (SGI).
Avtalet är värt drygt 75 miljoner euro per år. Det är mer än vad Puma redan betalar för avtalet med Arsenal och Nike betalar för Chelsea. Bara Adidas sponsordeal med rivalen Manchester United är i en större härad i Premier League-sammanhang. Adidas betalar årligen cirka 87 miljoner euro för det samarbetet. Ändå ligger summorna under de avtal som tecknas med de största lagen i den spanska ligan.
Avtalet mellan Puma och Manchester City går i linje med Pumas ambitioner att vara en global aktör inom de stora breddsporterna, menar SGI.