Walleräng och Ecoride får ny vd

En vecka efter cykelmässan slog bomben ned. Mårten Nydahl lämnar vd-posten för Pronordic Group, en av Sveriges största leverantörer av elcyklar med varumärken som Ecoride och Walleräng. Läs här om vem som ersätter.

ProNordic-gruppen, med underliggande varumärken EcoRide, Nordic E-Bikes och Walleräng Modular, får ny koncern-vd i Martin Walleräng. Martin tar över efter Mårten Nydahl, säger Pronordic Group i ett pressmeddelande.

Walleräng och Ecoride får ny vd
Martin Walleräng leder nu bolaget han grundade.

Martin Walleräng är bland annat Ecoride AB ursprungliga grundare och har tidigare haft rollen som utvecklings- och kvalitetsansvarig för bolagens globala verksamheter och leverantörer runt om i världen. Martin kommer med sitt engagemang och vision leda hela företagsgruppen fortsatta utveckling på plats i Göteborg.

– Det ska bli fantastiskt roligt att bygga vidare på vår affärsidé kring elcyklar som jag tror väldigt starkt på. Nu mer än någonsin. Vi har ett fantastiskt engagerat team av medarbetare både här i Europa och i Asien, och jag ser en stor potential i marknaden för lätta elektrifierade fordon. Det är speciellt kul att nu vara tillbaka och kunna driva vår verksamhet framåt här ifrån huvudkontoret i Göteborg, den plats där vi en gång startade sälja våra elcyklar för mer an 10 år sedan!” säger Martin Walleräng.

Förutom elcykel-varumärkena EcoRide och Walleräng Modular driver ProNordic Group egna produktionsanläggningar i Kina och Polen, samt butikskonceptet Nordic E-Bikes i Sverige.

I Sportfack nummer 5 kommer en längre intervju med Martin Walleräng.