Bike Fixx Sverige: Så ser butiken ut

Den 29 februari öppnade Bike Fixx i centrala Göteborg. När Sportfack besökte Svenska Cykelmässan tog vi elcykeln upp till Sveriges nyaste cykelkoncept. Här är vår rapport.

Längst upp på Övre Husargatan, eller Göteborgs cykelgata, som Bike Fixx vd Stian Steen-Olsen kallar den, ligger Sveriges senaste butikskoncept inom cykel, Bike Fixx.

Och visst stämmer epitetet. På väg upp till butiken har Sportfack kört elcykel förbi Ecoride, MTB Store Treks verkstad och butik och till sist kommit till den rejäla hörnbutiken.

Det är en märkbart stolt vd som visar runt i de ljusa, luftiga lokalerna som strcker sig över flera våningar. Det förstår Sportfack. Butiken är både väl genomtänkt och har ett flertal egna lösningar som Bike Fixx antagligen är ganska ensamma om att kunna erbjuda i Sverige.

Cykelservice är otroligt viktigt för Bike Fixx koncept. I verkstaden finns massor med plats för två stora mekställningar och – extra smart – en cykeltvätt där cykeln kan stå i ett inbyggt badkar. Vilket torde spara mycket tid för personalen.

Hos Bike Fixx finns cykel för precis alla, liten som stor. Alltifrån den smarta barnhörnan med leksaker under trappen som leder upp till tillbehörsavdelningen till biodelen längst bort i ett av butikens hörn. Bio? Ja visst. 

– Här tänker vi låta Girot och Tour de France snurra när de går igång, så våra kunder kan komma hit och njuta av cykel, säger Stian.

Och visst finns den. Bakom en skjutvägg står alla landsvägsraketers näst bästa vän. En espressomaskin.

I Sportfack nummer 05/2019 läser du en längre artikel om den nya butiken. 

Bike Fixx Sverige: Så ser butiken ut
Hörnläget har gett butiken unika inredningsmöjligheter som personalen utnyttjat på ett både snyggt och personligt sätt.
Bike Fixx Sverige: Så ser butiken ut
Bike Fixx har alla typer av Meridas cyklar, från barn och juniorcyklar, via city, el, hybrider, dyraste möjliga racers och självklart massor med mountainbikes.
Bike Fixx Sverige: Så ser butiken ut
En av de mest personliga lösningarna är butikens ”hänghörna” som butikens personal själva skapat. Förutom att cyklar kan exponeras på bänkarna mot fönstret (som också innehåller lådor för tillbehör) kommer Bike Fixx kunder kunna följa cykelloppen…
Bike Fixx Sverige: Så ser butiken ut
…på den stora skärmen som finns i taket mittemot fösntret. Och ser ni den stiliga väggen som verkar gå att rulla bort? Jo, det är klart att…
Bike Fixx Sverige: Så ser butiken ut
…det finns en espressomaskin bakom den. Hur skulle annars landsvägscyklisterna trivas optimalt?
Bike Fixx Sverige: Så ser butiken ut
All service loggas digitalt av Bike Fixx mekaniker och säljare. Det ger många fördelar för både butik och kund.
Bike Fixx Sverige: Så ser butiken ut
Tanken är att Bike Fixx kontinuerligt ska arrangera rides tillsammans med alla cyklister som gillar sånt. Och vem gör inte det? På fredagar körs till exempel MTB i fina Änggårdsbergen som ligger helt nära butiken. Bike Fixx vd Stian Steen-Olsen, i mitten jeansklädd.