Nya Sportfack ute snart!

Ett fullmatat nummer tre har precis landat från tryck. Prenumeranterna får den i lådan måndag den 18 mars. Fokus i första vårnumret ligger på golf och löpning.

Det nya numret innehåller en hel del spännande och aktuell läsning. Bland annat ett längre reportage om Rossignols väg till det kinesiska guldet, när Kina har bestämt sig för att satsa stort på skidåkning. Minst 50 miljoner kineser ska bli hängivna skidåkare till 2025, en del uppgifter tyder på att statens mål är så många som 300 miljoner. Och här vill Rossignol ha en del av kakan. Ägaren Altor berättar om resan mot Kina. 
Numret andas mycket vår och tar ett helhetsgrepp på golfen, bland annat skriver golfexperten Tommy Jeppsson om nya, snabba drivers under rubriken ”Fartdårar”.
Numret, som även innehåller en Run business, tar också tempen på löpartrender på skosidan där reporter Mattias Björklund tar upp den ”gröna vågen” som växer sig allt starkare. Och så intervjuar vi Under Armour som just nu satsar hårt på bland annat löpning. 
Den uppmärksamme läsaren ser också att tidningen har ett lite annorlunda utseende.
– Bland annat har vi renodlat omslaget och lugnat ner det en smula. Loggan får lite extra fokus och det blir aningen mindre ”stökigt” i toppen. Rent formmässigt har vi börjat jobba mer med transparenta plattor för att både öka läsbarheten och ge en lite mer sober känsla, nästan åt magasinshållet även om vi fortfarande såklart är en nyhetstidning i grunden, berättar chefredaktör Nicolas Jändel.
– Och så har vi vår nya trestegsraket med svart, gult och orange. Där olika vinjettfärger signalerar olika material och avdelningar så att läsaren får en lite större tydlighet om vart i tidningen man är. Nu såg jag precis vid en första genombläddring att vi själva missat en gul som skulle varit orange, väldigt irriterande. Men det kommer att sätta sig både för oss och för läsarna inom bara något nummer, menar han.  
För den som vill testa ett halvår eller helår av ”nya Sportfack” har tidningens läsare fått en direktkanal till kundservice för företagskunder som kan mejla på supportb2b@egmont.se.