Garmin lanserar ny serie funktionsklockor

Den nya Marqserien från Garmin lanseras 13 mars och är en riktig lyxserie som ska bli de högpresterande männens nya statusklocka.

De kanske inte slår i Rolextaket, men Garmins nya serie av avancerade funktionsklockor – som går under namnet Marq – befinner sig definitivt i den övre prisskalan. Men istället för pengar ska den signalera äventyr och sportsliga utmaningar.
– Det här är den nya statusklockan; en ”active luxury”-assessoar. Många höga chefer och vd:ar vill hellre förknippas med att de sliter och svettas än med statussymboler som bara andas pengar, säger Marcus Bjärneroth, PR-direktör på Garmin Nordic, till Sportfack.  
– Klockan är en av få attribut som män har att klä sig med, därför är den också viktig. Och idag är har det blivit allt viktigare att signalera en aktiv livsstil. Det är i alla fall vår bedömning, en spaning som bland annat ligger bakom idén med Marq-serien, fortsätter han.

Prisspannet ligger i den övre skalan och börjar på cirka 17 000 kronor. Den dyraste landar på cirka 27 000 kronor, så det är inga modeller man gärna glömmer i omklädningsrummet på gymmet. Men funktionerna är många och mångfacetterade, till exempel med ny blippfunktion för pengatransaktioner och möjlighet att ladda ner spellistor för att lyssna på musik via trådlösa hörlurar, förutom de rent oudoormässiga funktionerna som kompass och barometermätare. Serien har bland annat en racingvariant (Driver), en marin version (Captain) och en outdoormodell (Expedition), men även en modell för piloter och en renodlad sportklocka. Målgruppen är i första hand män över 35 år.  
– Under de senaste 30 åren har vi skapat produkter som har gett bränsle åt människors passioner, säger Dan Bartel, Garmins vice VD för Global Consumer Sales, i ett pressmeddelande.
– Och nu har vi återlanserat en riktig serie med funktionsklockor med Marq-modellerna, som har en rad extraordinära instrument, autentiska i varje detalj. De här klockorna inspirerar verkligen till äventyr, menar Dan Bartel.

Garmin lanserar ny serie funktionsklockor
Nya Garmin Marq, modellen Athlete. En nyhet är betalningsfunktionen med blipplösning.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Garmin Sweden AB

    Som en ledande global leverantör av navigationslösningar strävar Garmin efter att tillverka överlägsna produkter för bilar, flyg, sjöfart, utomhusaktiviteter och sport som är en grundläggande del av våra kunders liv. Inom sportsegmentet erbjuder vi en bred produktlinje av sportklockor, aktivitetsband, golf-gps:er, actionkameror och cykeldatorer för både motionärer och elitsatsande idrottsmän och idrottskvinnor.