Sportamore etablerar sig i Frankrike

För första gången öppnar Sportamore upp för handel utanför Norden. Första marknad att lanseras blir Frankrike. Sportfack har fått en kommentar av vd Johan Ryding.


Sportamore etablerar sig i Frankrike
Vd Johan Ryding vill in i Frankrike. Foto: Tommy Jeppsson

Faktorer som en skalbar infrastruktur, en ökad automatisering och bättre logistik, ligger enligt Sportamore bakom valet att nu etablera sig på fler marknader. Första icke-nordiska land blir Frankrike. Sportfack fick tag i vd Johan Ryding för en kommentar om varför just Frankrike:
– Det finns flera anledningar till att Frankrike blir första nya marknad utanför Norden och det handlar bland annat om marknadens totala storlek, rådande konkurrenssituation och lokala mognadsgrad och förväntansbild när det kommer till e-handel.
Finns det planer på fler icke nordiska länder efter Frankrike?
– Vi har i dag inga färdiga planer på ytterligare marknader, men vi har en skalbar infrastruktur och organisation som kostnadseffektivt kan hantera fler geografier om vi så önskar. Mot denna bakgrund stänger vi inte dörren för fler marknader i framtiden, men lägger stor vikt vid att fortsätta leverera upplevelse och service i världsklass till våra kunder i Norden.
Handelsstart i Frankrike förväntas ske under andra halvåret 2019. Startkostnad för en ny marknad beräknas understiga 1 miljon SEK.