Merrell blir partner till Tough Viking

Skoföretaget Merrell har tecknat ett långsiktigt partnerskap med Tough Viking för alla loppen i Norden. Satsningen ingår i Merrells koncept "Nature´s gym".

Merrell har valt att lägga stort fokus på utomhusträning. Kollektionen Nature´s gym får allt större utrymme i utbudet. Samtidigt växer trenden med traillöpning och OCR (Obstacle Course Running), och för att nå den målgruppen har Merrell nu valt att samarbeta med hinderloppet Tough Viking,  
– Fokuset för Merrell är att guida löparna till rätt produkter när man tränar och rör sig utomhus i naturen. Det är otroligt stor skillnad på att springa denna typ av lopp i trailskor gentemot vanliga löparskor. Vi tror att genom att ge kunden rätt utrustning kommer de att både klara hindren lättare samt uppleva traillöpning på ett helt nytt sätt och därigenom inspireras att ta sig ut i naturen allt mer, säger Marcus Waltilla, marknadschef på Merrell i Norden.
Sedan starten 2012 har över 100 000 deltagare avslutat en Tough Viking-tävling. Drygt 30 procent av deltagarna är kvinnor. Tävlingsformen har numera spridits till hela Norden och även till europeiska städer som Paris och Moskva.
– Vi är mycket stolta och glada att vi nu har ett samarbete med Merrell. Merrell tillför stort värde med sin gedigna kunskap om skor som vi kommer förmedla till våra deltagare. Merrells skor är perfekt lämpade att springa Tough Viking i, säger David Klint, grundare av Tough Viking.
Merrells Natures Gym-kollektion kommer att finnas hos Merrells återförsäljare och även på eventen, i anslutning till Tough Vikings monter. Eventen är bokade i Göteborg, Stockholm, Oslo och Helsingfors under 2019.