Björn Borg gör löparkläder ihop med Cafés modechef

Cafés modechef Daniel Lindström råkar vara en hängiven löpare. Nu i februari lanserar han och Björn Borg en limiterad träningskollektion.

Att påstå att Daniel Lindström gillar löpning är en underdrift. Daniel Lindström älskar löpning.
– Jag har sprungit som motionär i 15 år men de senaste åren har det blivit mer som en livstil. Jag har nått någon slags nivå där det aldrig känns jobbigt att sticka ut. Jag älskar att delta i lopp, allt från maraton till Göteborgsvarvet, men i första hand springer jag får välmåendet; jag får så mycket energi av löpningen, säger han.
När Björn Borg bad Daniel Lindström att designa en specialutgåva av märkets träningskläder som var särskilt lämpade för löpning, så behövde han minimalt med betänketid och hoppade på tåget direkt.
– Jag tycker att Björn Borg gör superspännande grejer, extra roligt var det att få frågan eftersom min idol Robyn gör en kollektion med Björn Borg som släpps ungefär samtidigt som de här träningskläderna.
– Det känns som ett progressivt varumärke som nu växlar upp. Jag har inte använt deras löpargrejer så mycket tidigare men har sprungit mycket i deras performance-kalsonger, i olika tekniska material som mikrofiber, och vet att det finns stor kunskap om teknik och material på Björn Borg.
Kollektionen lanseras i februari, på bjornborg.com och Sportamore.

Björn Borg gör löparkläder ihop med Cafés modechef
Samarbete i en liten ask.