SOC gör ny klädserie med Josefine Bengtsson

Den nya kollektionen kallas ”Serenity”, producerad av återvunna material. ekologisk bomull och plaggen är färgade med energisnål teknik. Det hålstickade mönstret är kvar sedan tidigare kollektioner, men nytt är att serien nu omfattar fler produkter, som fler modeller av bh-toppar, långärmade tröjor och ponchos. Produkterna finns också i fler färger.
– Tillsammans med Josefine har vi fortsatt utveckla våra mjuka och sköna seamless-produkter för yoga och adderat plagg för avslappning och meditation. Vårens kollektion kännetecknas av genomarbetade passformer, höga midjor som ligger platt och mjukt mot kroppen samt fortsatt fokus på hållbarhet och återvunna material, säger Anna Eén Nilsson, Senior Designer SOC.
Rosa är en färg som dominerar. Enligt SOC symboliserar den bland annat sötma, romantik och feminitet men även vänskap, inre lugn samt tillgivenhet.
– Det rosa ger mig energi för mina dynamiska flow-klasser, det vita bidrar till harmoni under meditationen och det svarta funkar lika bra på stan som på mattan, menar Josefine Bengtsson.

SOC gör ny klädserie med Josefine Bengtsson
Exempel på de rosa plaggen, här en bh-topp med det hålstickade mönstret.