Uniqlo blir klädleverantör åt svenska OS-truppen

Japanska Uniqlo och Sveriges Olympiska Kommitté presenterade nyheten under en gemensam presskonferens i Tokyo.

Avtalet innebär att Uniqlo blir olympisk huvudpartner och officiell klädleverantör till Sveriges olympiska och paralympiska lag.
Det japanska klädmärket kommer att leverera LifeWear-produkter till svenska idrottare och ledare under de kommande fyra åren, inklusive de olympiska och paralympiska sommarspelen i Tokyo 2020, vinterspelen i Peking 2022 och andra tävlingar och aktiviteter associerade med den olympiska rörelsen.
– Vi känner väldigt starkt för det här partnerskapet, det blir ett naturligt steg för oss efter att vi i augusti först kom i kontakt med den svenska marknaden när vi öppnade vår Uniqlo-butik i Stockholm. Vi är inspirerade av folket och kulturen i Sverige, där uppskattas skönhet och enkelhet i design och attityden till livet är densamma som i vårt japanska ursprung och vår LifeWear-filosofi. Sverige ses som ett föregångsland över hela världen, så det är en ära för oss att få bli associerade med Sveriges Olympiska Kommitté och bli en olympisk partner på världsnivå, sa Tadashi Yanai, ordförande och vd för Uniqlos moderbolag Fast Retailing, på presskonferensen som hölls i Tokyo.