The North Face lanserar nytt andasmaterial

De kallar det själva för "världens mest avancerade ytterplaggsteknologi". Till hösten kommer konsumenterna själva att kunna avgöra, då kommer materialet att finnas i flera av varumärkets produkter.

Materialet kallas för Futurelight och lanserades nyligen i Las Vegas. Det är ett helt nytt andningsbart och vattentätt material som enligt The North Face själva revolutionerar framtiden för teknisk textil. Ytskiktet är utvecklat med så kallad nanospinningsteknik, som ger en ökad luftgenomsläpplighet.
Produktionen har haft fokus på hållbarhet och arbetet har resulterat i att företaget lyckats tillverka treskiktskläder av återvunnet tyg. Produktionen har dessutom skett i en soldriven fabrik.
– Just nu är uppfattningen om en vattentät produkt att den brister, är klumpig och icke packbar. Med Futurelight kan vi teoretiskt sett använda tekniken för att göra något andningsbart, vattentätt och för första gången också bekvämt, säger Scott Mellin, Global General Manager för Mountain Sports hos The North Face.
Det nya materialet har bland annat testats på 8 000 meters höjd, på topparma Lhotse och Mount Everest. Futurelight-materialet kommer att finnas tillgängligt för konsumenterna i The North Face’s höstkollektion 2019 i flera av deras topprodukter. 

The North Face lanserar nytt andasmaterial
Sneak peak på materialet under test.