YMR Track Club knyter till sig Mustafa Mohamed

Svenska klädmärket YMR Track Club inleder det nya året med att initiera ett samarbete med svenske löparstjärnan Mustafa Mohamed.

Efter en 20-årig löparkarriär på tävlingsarenorna världen över tränar Mustafa Mohamed fortfarande hårt och är en aktiv tävlingslöpare, men numera är det oftare halvmaror och maraton som gäller istället för medeldistans.
– Jag tycker fortfarande att det är väldigt kul att springa och min motivation är hög. Jag är inte färdig än och jag kan fortfarande prestera på hög nivå. Nu ligger mitt fokus på de närmsta två åren. Sedan får vi se. Känner jag likadant om två år så fortsätter elitsatsningen ytterligare år. Så länge det är kul och jag ligger på en bra nivå, så kommer jag fortsätta, säger Mustafa Mohamed i en intervju med YMR.
För löparen själv, som bland annat innehar svenska rekordet på 3 000 meter hinder och har en fjärdeplats från Osaka-VM 2007, innebär samarbetet båda att promota kläderna som har en tydlig retrostil, och att ta en aktiv roll i till exempel företagsevents.    
– För mig är det en stor grej att börja springa i kläder från YMR Track Club och även hjälpa till med events och försäljning till företag och klubbar. Just nu är det mycket träning på agendan, fortsätter Mustafa Mohamed.
I början av det nya året åker Mustafa snart till Etiopien på träningsläger med löparlegenden Mo Farah och hans träningsgrupp. Tanken är att lägga en bra grund för 2019. Kroppen får avgöra vilka lopp det blir, men tanken nu är att springa halvmaran i Förenade Arabemiraten eller Barcelona, sedan Göteborgsvarvet, Stockholm Maraton och lite olika 10 km-lopp i sommar. Därefter Lidingöloppet innan den stora höjdpunkten i höst: New York Maraton.