Det här är Sveriges bästa nätbutiker

I Prisjakts tävling Årets Nätbutik 2018 har över 120 000 användare återigen röstat fram Sportamore i kategorin Sport – i både Sverige och Finland. Dessutom prisas Outnorth i den nya kategorin "Friluftsliv" för sin nätbutik. Priser kan vara lärdom för konkurrenter. "Lär och stjäl från de bästa" brukar vara en utmärkt strategi för att förbättra sin egen verksamhet.


Det här är Sveriges bästa nätbutiker
Sportamore är av Prisjakts kunder utsedd till Årets nätbutik för femte gången.

Sedan 2010 har prisjämförelsesajten Prisjakt korat Sveriges främsta nätbutiker. Redan premiäråret fick Sportamore pris, då blev sajten ”Årets nykomling”. Sedan dess har priserna i denna av nätkunderna utsedda pristävling, regnat över sportjätten på nätet. Man har vunnit fem av nio gånger varav de senaste två åren i rad. 

Sedan starten har Sportamore jobbat hårt och målmedvetet för att hela tiden förbättra sin kundservice och slipa på sina digitala erbjudanden till en rörlig och kravställande kundgrupp som de digitala kunderna utgör. Under 2019 har Sportamore börjat med fri hemleverans till kunder i tre storstadsområden under kvällstid, där Helsingborg blir den fjärde staden under 2019. Ett erbjudande som säkert gett många röster av de omkring 120 000 kunder som brukar rösta fram Årets nätbutik.

Nätbutiker använder ofta Prisjakts gulröda logo eftersom det ger en klar signal från andra kunder att nätbutiken har ett bra utbud samt levererar rätt och på ett snabbt sätt. Sportamores vice vd Joakim Friedman var självklart glad över utmärkelsen, när jan kommenterade det i ett pressmeddelande.

– Det är första gången som vi vinner priset i Finland, men i Sverige är det femte gången och andra året i rad vilket verkligen motiverar oss att satsa ännu hårdare på service och upplevelse för att fortsätta överleverera på kundernas förväntningar”.

Liksom många branscher växer kategorin ”Friluftsliv” inom näthandel. Det väljer Prisjakt att lyfta fram med sin nya kategori som heter likadant. I konkurrens med Naturkompaniet, Outdoorexperten och många fler kammar giganten Outnorth hem premiärpriset. 

Prisjakt har börjat stödja antimobbningsorganisationen Friends vilket i år resulterade i ett pengaregn över organisationen. För varje kundröst i omröstningen kommer Prisjakt nämligen att skänka en krona till Friends arbete.