Björn Borg släpper kollektion med Robyn

Det är mycket Björn Borg just nu. Senaste nyheten är att företaget har inlett ett samarbete med artisten Robyn och tar fram en gemensam streetkollektion under namnet RBN.

I februari 2019 lanseras en exklusiv så kallad kapselkollektion (begränsad upplaga, begränsad tid) med Björn Borg och Robyn som avsändare. Kollektionen är utvecklad av Robyn själv tillsammans med sin vän och stylist Naomi Itkes och Björn Borgs designteam. Robyn och Naomis gemensamma perspektiv från att båda vuxit upp i Sverige har lagt grunden för kollektionen. Resultatet är en modern och könsneutral kollektion; en blandning av sportkläder, streetwear och fashionabla arbetskläder. Inspirationen kommer från några av Robyns egna favoritplagg, samt plagg från Björn Borgs designarkiv.
– RBN återspeglar min kärlek till streetwear och hur det tar sig uttryck i ungdomskulturen. Jag tyckte att det skulle vara coolt att skapa plagg som jag kan bära både när jag är ute och springer och på klubben, säger Robyn i ett pressmeddelande.
– Vi är otroligt stolta över det här samarbetet och denna kollektionen. Robyn är vår perfekta partner, en svensk ikon med sin egen röst och stil. Långt innan vi började samarbeta har vi varit inspirerade av Robyn, hennes stil och hennes sätt att alltid gå sin egen väg och våga utmana normer, säger Mija Nideborn, Design Director på Björn Borg.
Den grafiska designen och logotypen är skapad av designern och samarbetspartnern Anders Haal.

Björn Borg släpper kollektion med Robyn
Robyn själv vill att plaggen ska kunna fungera till allt.