Tretorn lanserar vattentäta väskor

Under 127 år har företaget Tretorn producerat regnkläder, skor och stövlar. Nu breddar man sortimentet och börjar även tillverka funktionsväskor för urbant bruk.

Tretorns första kollektion av väskor består av två varianter inom den klassiska Wings-familjen. Modellerna heter Wings Flex Pack och Wings Day Pack, men kollektionen inkluderar även två stycken väskor inom den nya Malmö-serien, Malmö Rolltop och Malmö Duffel. Alla väskor är vattentäta, tillverkade i ett PU-material, har bundna sömmar och ett återvunnet polyesterfoder.
– Tretorns väskor är anpassade för ett modernt liv på resande fot. Oavsett om det är pendling till och från jobb, en helg på landet eller weekendresor, så finns det flera funktioner som passar bra för kundens moderna och icke stillasittande liv, säger Simon Fjellner, Lead designer på TretornBags.
Målet är att rikta sig till en yngre publik och att stärka varumärket i storstadsmiljön. Väskserien ses av Tretorn som en pusselbit på vägen för att nå det målet. Samarbetet med bandet Movits! är säkert också en del av den ambitionen, gissar Sportfack, som har resulterat i en funktionell vinterparkas för storstadsbruk.    Tretorn är ett av Sveriges äldsta varumärken inom funktionellt mode och har bland annat en lång tradition av att tillverka produkter i naturgummi.