Sportfack besöker Sveriges senaste snowboardbutik

Stuntwood är butiken som surfar framtidens väg. Bolaget har vuxit från en etablerad webbshop och agentur till att öppna fysisk handel. Mitt i shoppingsmeten på Södermalm i Stockholm. Framgångsnycklarna är rätt varumärken, mångsidighet och hög servicegrad.

– Hej, välkommen in!

En leende, mustachprydd kille med ett par skalbyxor i näven hejar på mig när jag klivit in på Södermalms och antagligen även Sveriges färskaste alpinbutik. Med snowboardinriktning.

– Vi har inte fått leveransen av skynket ännu, säger han när jag tittar mot provhytten där en kund får ytterligare plagg att testa.

Medan den glade säljaren och ägaren Joakim Sahlberg fortsätter med sin kund kikar jag runt i Stuntwoods fysiska butik. Den 19 oktober var det butiksöppning och stort kalas. Efter fem år tyckte Joakim att Stuntwood Distribution hade vuxit ur sin form. Förutom nätförsäljning och som agent för varumärkena Airblaster, Rome SDS, Dinosaurs Will Die ville Joakim få verksamheten att växa vidare, förklarar han sedan kunden tackat för sig. 

– Sedan jag flyttade hit för tre år sedan har jag letat här på Söder efter rätt butikslokal. Vi vill vara en åkfokuserad butik. Vi vill guida folk till rätt produkt utefter vad och var de ska åka för någonting. Vi vill även vara hubben för våra kunder. Hit ska man kunna komma och hänga med en kaffe, prata snödjup och hyra en splitboard där vi tagit in flera olika modeller för herr och dam och förklarar hur en kombo med liten butik och webb kan konkurrera mot de stora aktörerna.

– Nätbutikerna är så stora nu att de inte har koll på vad de har för sortiment. Med vår storlek väljer vi extremt noggrant vad vi tar in. Jag kommer bara sälja sådant jag har full koll på och ha de bästa varumärkena för snowboard.

Läs hela artikeln om Stuntwood i Sportfacks papperstidning. För att inte missa några branschnyheter oavsett det gäller snowboard, cykel, golf eller allt annat Sportfack bevakar: Lös en prenumeration under fliken ”Övrigt” här ovan.

Sportfack besöker Sveriges senaste snowboardbutik
Anton Blomster Dzakovic, snowboardpraktikant och ägaren av Stuntwood, Joakim Sahlberg.
Sportfack besöker Sveriges senaste snowboardbutik
Butikens fjällpanel är en hyllning till Riksgränsens legendariska tåtunnel med liknande design.
Sportfack besöker Sveriges senaste snowboardbutik
– Nätbutikerna är så stora nu att de inte har koll på vad de har för sortiment. Med vår storlek väljer vi extremt noggrant vad vi tar in. Jag kommer bara sälja sådant jag har full koll på och de bästa varumärkena för snowboard. /Joakim Sahlber, Stuntwood.
Sportfack besöker Sveriges senaste snowboardbutik
Snowboardmärket Airblaster är ett av Stuntwoods viktigaste varumärken.
Sportfack besöker Sveriges senaste snowboardbutik
Utbudet är genomtänkt, Stuntwood har handskar, splitboards och vanliga brädor, goggles, konfektion och boots – allt med fokus på snowboardåkarens efterfrågan.
[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="10766" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]