Bihr Nordic får ny vd

Rikard Björk från Asics tar sig an vd-uppdraget för Bihr Nordic. Rekryteringen är ett led i ambitionen att öka fokuset på den nordiska marknaden.

Rikard Björk har nyligen tillträtt som ny Regional Managing Director för Bihr Nordic. Rikard kommer närmast från Asics Sverige, där han under de senaste fem åren arbetade med ett flertal uppdrag. Det senaste i rollen som Regional Director för Skandinavien och Beneluxländerna samt VD för det svenska bolaget. 
– Genom att anställa en svensk Regional MD så vidhåller vi vårt löfte till marknaden om att ha en multilateral organisationsstruktur. Vi stärker även vårt lokala fokus mot den nordiska marknaden och vi vet att Rikards tidigare erfarenheter kommer tillföra en ny dimension i vårt bolag, säger Michel Neven som nu lämnar posten och går vidare inom Bihr Europe som Senior Director, på enheten Business Development.
Bihr Nordic är tidigare känt som Duells, men bytte namn i januari 2017 och ingår nu i en europeisk organisation. Bihr Nordic har sitt huvudkontor i Göteborg med filialkontor i Roskilde, Oslo och Östersund och finns representerat hos drygt 2 500 återförsäljare.
Företaget är specialiserade på försäljning av tillbehör för bland annat cyklar och terrängfordon med varumärken som Abus, Continental, Cateye, Fly, KMC och Thule. Rikard Björk såg en kittlande utmaning i det nya uppdraget, som han redan har tillträtt.
– När jag fick erbjudandet om att bli Regional MD för Bihr Nordic såg jag det som en otrolig spännande utmaning. Duells är ett anrikt och välkänt varumärke och då Bihr Europe köpte upp Duells 2013, lade man samtidigt grunden till nuvarande Bihr Nordic. Genom ett massivt produktutbud och ökad servicenivå kommer vi bättre kunna möta marknadens krav, behov och förväntningar, något som man kommer inom kort att få höra mer om. I kombinationen med en stark ägare med ett långsiktigt mål, en otroligt dedikerad och kompetent personal, ges Bihr Nordic alla möjligheter att fortsätta flytta fram vår position på marknaden. Vi har även fortsatt en tydlig målsättning att skapa långsiktiga och utvecklande samarbeten med våra partners och kunder, säger Rikard Björk.