Adidas återkallar badkläder för barn

Adidas drar tillbaka barn-badkläder från kollektionen Infinitex 3-stripes. Det rekommenderas starkt att barn upp till 14 år slutar att använda de återkallade produkterna direkt.

Adidas har nyligen fått konsumentrapporter där de tre ”stripesen” på badkläderna från Infinitex-kollektionen kan lossna i kontakt med vatten. En tredjepartsundersökning har visat att användning av dessa badkläder kan orsaka en potentiell säkerhetsrisk för barn då ”stripesen” kan fastna på saker eller andra barn, utanför eller i vattnet och trasslas ihop, vilket i sin tur kan leda till skador.
– För säkerhets skull drar vi tillbaka alla badprodukter från den påverkade kollektionen för barn upp till 14 år. Säkerheten för våra konsumenter är vår högsta prioritet. Vi fortsätter att vara dedikerade till kvalitet och ber om ursäkt för alla obekvämligheter detta säkerhetsmeddelande har orsakat våra konsumenter, säger Harald Habermann, Vice President Product Operations, Advanced Creation på Adidas.
Produkterna kan returneras direkt till Adidas eller auktoriserade återförsäljare för full återbetalning. Konsumenter som vill ha mer information kan kontakta Adidas direkt på telefon 0200-883 717.