Sportringen öppnar tre nya butiker

Kedjan Sportringen har under den senaste tiden öppnat tre nya butiker, i Enköping, Halmstad och i det nya handelsområdet C4 i Kristianstad.

Butikskedjorna står inför stora utmaningar, men Sportringen har ändå valt att etablera tre nya butiker i sitt nät av 150-talet sportbutiker. I vad de anser vara strategiskt viktiga lägen.
– I en tid när sporthandeln utsätts för kraftiga prövningar så växer Sportringen tack vare vårt fokus på det lokala entreprenörskapet. Halmstadbutiken är i bästa centrumläge, Enköpingsbutiken i externläge medan Kristianstadbutiken är i Sveriges modernaste handelsområde C4. Det är glädjande att lokala entreprenörer ser värdet i vår modell oavsett var och i vilken miljö man avser sin etablering, berättar Lars Palmgren, VD på Sportringen.
I Halmstad och i Kristianstad är etableringarna på över 1 000 kvm och stora ansträngningar har lagts ned på att hitta ett modernt uttryck med hjälp av ljussättning och digitala skärmar.
– Vår modell riktar sig till entreprenören som vill vara nära sina kunder och ha möjlighet att anpassa sitt sortiment därefter. Det kan vara i konceptform, som dessa etableringar, eller i specialistform där butiken hängivet fokuserar på ett segment och därmed vinner lokal mark, avslutar Lars Palmgren, VD på Sportringen.
Inom Sportringen har varje butik sitt egna utvalda produktsortiment. Det gör att utbudet kan variera stort beroende på inriktning och geografiskt läge. Sportringen är en del av finskägda SGN Group, där även svenska Team Sportia och Bike Nation ingår.