Tretorn gör jackor av skräp

Tretorn går vidare med sitt miljöarbete och lanserar det egenutvecklade funktionsmaterialet Ocean Shell, som syns i den nya jackmodellen Arch. 

Ocean shell-materialet ska både vara slitstarkt och återvinningsbart. Det är uppbyggt i tre lager och består av ett yttertyg, ett membran och ett slitskikt som är pålimmat från insidan. Det yttersta lagret är gjort i återvunnen polyester och är laminerat med en tunn plastfilm, gjord av återvunnen plast från havet. Det används i nya jackmodellen Arch. Tyget har även behandlats med en fluorkarbonfri impregnering. Ocean Shell är ytterligare ett steg inom Tretorns hållbarhetsinitiativ Eco Essentials. Företaget vill gärna skapa bilden av att det går att använda skräp som en tillgång.  
– Konsumenterna efterfrågar i allt större utsträckning hållbara produkter. Därför är vi oerhört stolta över att presentera vårt egenutvecklade Ocean Shell som är ett högpresterande funktionsmaterial samtidigt som det tar tillvara på jordens begränsade resurser, säger Peter Lindblom, chef för R&D och Design på Tretorn.

 

Tretorn gör jackor av skräp
Membranet släpper ut vattenånga från insidan, men ska stoppa regn från att tränga in.