Lager 157 satsar i Stockholm

Lager 157 har just nu en snabb expansionstakt och sjösätter inom kort en butik på konkurrenshårda Drottninggatan i Stockholm. Butiken slår upp dörrarna i slutet av november. VD Stefan Palm kommenterar etableringen.

Drottninggatan 63 är adressen. Från påskrivet kontrakt i förra veckan till toppmodern butik ska det enligt planen bara ta sju veckor, enligt vd Stefan Palm:  
– Vår styrka är att kunna agera snabbt, att vara dynamiska och agila. Den här branschen kräver det och det är intressant att se vad det betyder för hur vi driver omvandling och utveckling av handel. Vi följer hela tiden vad som händer i branschen, säger Stefan Palm.
Lager 157 har de senaste åren etablerat butiker i hög takt runt om i landet. De är i huvudsak ett modeföretag, men har nyligen valt att ta fram en egen Outdoorkollektion för områdena vandring, skidor och träning. Etableringen på Drottninggatan skiljer sig från de övriga med sitt centrala läge mitt i huvudstadens shoppingdistrikt.
– Den oerhört tuffa konkurrensen i city kräver att vi arbetar ännu hårdare med vårt erbjudande, vårt sortiment och vårt sätt att möta kunderna. Och det kommer vi att göra, berättar Stefan Palm.
För ett företag, som vill hålla hårt i kostnaderna, var det utåt sett kanske inte den mest logiska satsningen.
– Vi håller hårt i våra kostnader. Det är ett måste för att vår affärsmodell ska fungera och att vi ska kunna dela med våra kunder. Men vi är också digitala i vårt sätt att agera och därför behöver vi möta kunderna där de är. Av den anledningen är det extra kul att kunna berätta att nästa butik ligger mitt på den mest trafikerade shoppinggatan i Sverige, säger Stefan Palm.
Arbetet med rekryteringen till den nya butiken har redan påbörjats. Den 25 oktober öppnar Lager 157 även en ny butik i Luleå.