Henri Lloyd sponsrar brittiskt Americas cup-lag

Henri Lloyds nya svenska ägargrupp har tecknat sponsoravtal med det brittiska America´s cup-laget Ineo. Samarbetet ska rulla på fram till våren 2021.

Sportfack berättade i juni om att det brittiska modevarumärket Henri Lloyd fått nya svenska ägare i Aligro Group. Nu har de tagit nya tag om verksamheten, bland annat med nytt kontor utanför Göteborg och en stor sponsorsatsning i America´s cup. Det är brittiska Ineo Team som har valt Henri Lloyd som leverantör av funktionskläder. Plaggen har tagits fram i nära samarbete mellan företagets designers och lagdeltagarna.  
– Genom detta partnerskap kan vi följa hela Ineolaget under tävlingssammanhang, se deras behov och ta de erfarenheterna med oss för vår fortsatta produktutveckling av framtida kollektioner, berättar Magnus Liljeblad, VD för Henri Lloyd Group.
Företaget startades av en polsk soldat, Henri Strzelecki, efter andra världskriget som bosatte sig i Manchester. Han såg tidigt nylonets fördelar för funktionskläder till sjöss, bland annat i dragkedjor. Henri Lloyd var även ett av de första företagen som började använda Gore tex-membran i sina plagg.