Tenson i collab med street fashion-aktör

Att gräva i arkiven är en vanlig designstrategi inom modet. När anrika Tenson ville hitta ett nytt uttryck för sin klassiska Himalayajacka slog man sig ihop med en erfaren aktör inom mode. Nu släpps resultaten av collaben där friluftsliv krockats med street fashion.

Tenson ville hitta ett nytt uttryck och säkert också en ny kundgrupp för en av sina mest klassiska produkter. I Tensons fall utgick varumärket från en av sina mest ikoniska plagg. Varumärket, som grundades i Varberg 1951 av Paul Rydholm, ritade 1972 den första Himalaya-jackan. Jackan som fortfarande finns kvar i Tensons kollektion och som tidigare gjorts i en jubileumsmodell med Petter Alexis har sålt i mer än en halv miljon exemplar. Nu har den gjorts i streetversion. 

För att få till den rätta looken vände man sig till Sveriges största webbaktör när det gäller street fashion, Junkyard. Junkyard har tidigare gjort collabs med bland annat Fila och Takano och som i tidigare samarbeten drog Junkyard åt 90-talets pösiga mode när Tenson letade en ny stil till Himalaya. Lägg därtill fleecedetaljer, glansiga yttertyg och stora knappar och du har bilden klar.

I kollektion Tenson X Junkyard ingår förutom Himalayajackan för herr och dam även hoodies, T-shirts och en halsduk i supporterversion.

Tenson i collab med street fashion-aktör
Det var i den lilla kuststaden Varberg som Paul Rydholm startade klädmärket Tenson 1951. Arvet med kläder för sjöfolk finns kvar än idag.
Tenson i collab med street fashion-aktör
Himalayajackan, som kom första gången 1972, i streetversion tillsammans med Junkyard.
Tenson i collab med street fashion-aktör
Tenson Himalaya i collabversion.