Träningskläder mot droger

Björn Borg fortsätter sin lika effektiva som egensinniga marknadsföring. I den nyligen sjösatta kampanjen "Chase the Exerhighs" gör varumärket avstamp i faktumet att träning ger kroppen samma tillskott av välbefinnande som vissa droger. Genom en popupbutik i Amsterdam lyckades de få kunder att lämna in droger – i utbyte mot träningskläder.

Björn Borg fortsätter att leverera egensinnig PR i form av aktivt ställningstagande mot samhällsfenomen de ogillar. Sommaren 2017 anordnade bolaget till exempel en tennismatch på gränsen mellan USA och Mexiko – där den ena spelaren befann sig på amerikansk mark och den andra på mexikansk. Kampanjen sjäsattes efter en viss presidents muridéer mot ett grannland.
Den här gången vill sportklädesföretaget rikta ficklampan mot drogproblematiken i världen. I Amsterdam, där det är legalt att bland annat röka marijuana i coffee shops, byggde Björn Borg i förra veckan upp sin variant på popupbutik. Efter en snabb redesign nattetid av en redan existerande butik på ett centralt läge i en hörnfastighet fyllde varumärket sedan butiken med – sportkläder. När butiken sedan öppnade, med fluorescerande ljus likt vilken butik som helst i de omgivande kvarteren, dröjde det inte länge förrän kunderna strömmade till.

Inne butiken blev de flesta besökarna rejält överraskade. Det som fanns i butiken var nämligen en limiterad kollektion sportkläder med design av konstnären Patrick Saville. Som var gratis. För att få kunna lägga vantarna på ett exemplar behövde dock kunderna göra ett byte. Att lämna in någon typ av drog var enda sättet att få tag på en av de exklusiva produkterna. 

Butiksöppningen var en del av den nyligen sjösatta Björn Borg-kampanjen ”Chase the Exerhighs”, där varumärket belyser att träning ger liknande naturliga tillskott av dopamin, serotonin och adrenalin, som syntetiska droger. Utan att ge drogers mörka baksmälla annat än att träning också är vanebildande.

Sajten ”Chase the Exerhighs”, Björn Borgs antidrogprojekt hittas här och filmen bakom Björn Borgs senaste kampanj ser du genom att klicka här.

https://www.youtube.com/watch?v=3Pk4tu1yOT0&feature=youtu.be