Specialized Nordics nya högkvarter

Specialized Nordic har hittat hem. Och vilket hem sedan. I det anrika, ikoniska hopptornet vid Fiskartorpet, djupt inne i skogarna som utgör Nationalstadsparken har cykelleverantören valt att förlägga sitt huvudkontor.

Här har leverantören nu skapat ett komplett högkvarter med showrooms i flera våningar, ett kontorslandskap utöver det vanliga och möjlighet att anordna stora event i princip mitt bland cykellederna.
Sportfack bjuder här på lite smakprov från den artikel och intervju med country manager Fredrik Modin och content specialist Åsa Eriksson som publiceras i nummer 10 av Sportfack.

Specialized Nordics nya högkvarter
Åsa Eriksson, nyanställd content specialist, och ibland barista, vid kontorets minst sagt spatiösa kaffehörna. I bakgrunden: En av Peter Sagans glittrigare ramar, designad av Erik Nohlin.
Specialized Nordics nya högkvarter
Det gamla hopptornets fem våningar ger plats för flera showroom, nyrenoverade omklädningsrum med rejäla duschmöjligheter för personal och besökande gäster. Allt för att kunna erbjuda mycket cykling.
Specialized Nordics nya högkvarter
I veckan pågår Specialized Nordics stora release för 2019. Ett hundratal besökare har möjlighet att klämma och cykla på nästa års cykelnyheter. I tältet kan möten göras om solen försvinner.
Specialized Nordics nya högkvarter
Bland det bästa med det nya huvudkontoret är trots allt det som finns utanför lokalerna. I skogarna runt hopptornet håller Specialized Nordic tillsammans med Sweden Mountainbike att bygga upp ett stigcentrum. En 700 meter lång slinga är cykelklar och fler är tänkta att följa, förklarar country manager Fredrik Modin och Åsa Eriksson, content specialist.