Hövding deltar i projekt för säkrare stadscykling

Nu under september månad kommer 500 cyklister i Lund att delta i ett projekt för att ge bättre säkrare cykling i stadsmiljöer. Till sin hjälp har de bland annat Hövdings "smart knapp-lösning" på styret.

Det cyklas som aldrig förr i våra städer. Men det innebär också en mer utsatt trafiksituation när alla transportslagen ska samsas om det redan trånga utrymmet. Nu pågår ett samarbetsprojektet mellan Lunds kommun, Hövding, Malmö universitet, Mobile Heights med flera för att samla in data om cyklisternas resevanor och vilka platser i stadsmiljön som känns osäkra. Datan samlas in med hjälp av användarnas mobiltelefoner, och osäkra platser registreras med hjälp av en knapptryckning direkt på styret. Precis som under Hövdings ”Give a beep”-kampanj i London, 2016.
– Det känns bra att vi kan inspirera och att vi på detta sätt kanske kan vara med och bidra till att öka säkerheten för cyklister i trafiken, säger Hövdingsmarknadschef Anna Katarina Skogh.
Det nya sättet att samla in data kommer även att redovisas under den internationella transportkonferensen ITS World congress i Köpenhamn 17-21 september och informationen som samlas in kommer att användas inom forskning på Malmö Universitet och även av Lunds kommuns samhällsplanerare.

Hövding deltar i projekt för säkrare stadscykling
Så såg knappen ut i Londonprojektet, en liknande kommer att användas i Lund.