Isbjörn prisas för sin overall

Precis som finska Reima har svenska Isbjörn blivit prisade för sina vinteroveraller. Modellen Penguin har insydda sömmar som kan sprättas upp för att overallen ska räcka en extra säsong.

I Bäst-i-tests vinteroveralltest för barn 2018 har 13 overall-modeller testats av barn i åldrarna 1-9 år dagligen under verkliga vinterförhållanden. Både i förskola, skola och på skidresor liksom i minusgrader och i slask. Penguin prisas för passform, vattentålighet, andningsförmåga, värmeförmåga och slittålighet.
– Vi är mycket stolta och glada över denna utnämning. Inte minst för att testpanelen faktiskt lyfter fram Penguin som ett mycket prisvärt alternativ. Hållbarheten är en viktig fråga för oss. Vi erbjuder en slittålig overall som håller länge och som kan både ärvas av syskon och säljas till ett högt pris på andrahandsmarknaden. Det minskar den slutliga prislappen för familjen, men inte minst så minskar det belastningen på vår miljö, säger Maria Frykman Forsberg, vd på Isbjörn of Sweden.
Penguin har en smart ”tillväxtmudd” i ärm och benslut, där man genom att enkelt sprätta en insydd söm, förlänger ärm och benslut med cirka tre centimeter. På så sätt kan barnet växa med overallen, vilket kan ge en extra säsongs användande utan att familjen behöver köpa en ny. Den är även fri från fluorkarboner.  

 

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="10983" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]