Klassiskt cykelmärke återvänder till Eurobike

När världens mest välbesökta cykelmässa Eurobike hålls 8-10 juli gör över 100 varumärken comeback. En av de mer intressanta återkomsterna gör en av cykelvärldens mest innovativa varumärken. Med sig tar de bland annat en modell som är en mix av MTB och packcykel spetsad med el.


Klassiskt cykelmärke återvänder till Eurobike
Remote är utrustad med en extra kraftfull pakethållare kallad ”Old man”, tillverkad hemma i USA.

Cykling är stekhett. Det märks inte minst när bokningarna slår i taket hos förestående Eurobike. När världens mest inflytelserika och besökta cykelmässa den 8-10 arrangeras i tyska Friedrichshafen, en kortkort cykeltur från Bodensjöns strand, slår mässan sitt eget utställarrekord. Extra kul för alla besökare är att drygt 100 varumärken gör debut eller återkommer till mässan 2018.

Kona, ett av cykelbranschens mest klassiska och innovativa cykelvarumärken är en av de mer intressanta mässåtervändarna.

Och Kona är inte Kona om de inte har med sig en rejäl produktnyhet. I år stavas den Remote. Med Remote länkar Kona ihop segmenten elcyklar, MTB och rese/äventyrscyklar.

Klassiskt cykelmärke återvänder till Eurobike
Packåsna. Tack vare Remotes kraftiga konstruktion är den en dröm för den som packar med det mesta på cykelturen.

Remote är en extra kraftig MTB utrustad med en 500 W Performance CX-motor från Bosch och med en riktigt stadig pakethållare kallad ”Old man” som dessutom är tillverkad hemma i USA.

Bland många spännande detaljer är det möjligt att enkelt justera cykelns dropouts ifall cyklisten skulle vilja utrusta sin Remote med ännu rejälare hjul och däck.

Förutom som el-MTB tycker Kona själva att Remote fungerar perfekt för allt mellan cyklande fiskare till ledbyggare som behöver kunna transportera tung utrustning smidigt upp i bergen.