Golfmässan ställs in

Det blir ingen Golfmässa i Malmö i år. Fel dagar fällde planerna. Golfstore kör dock på som vanligt, 8-9 oktober.

Golfmässan har arrangerats i Malmö sedan 2011, men i höst blir det ingen mässa. Den är inställd. Verksamhetschef Johan Devinger på Golf & Co, som arrangerar mässan, förklarar varför.
– Det stämmer, vi kunde inte arrangera en mässa eftersom det blev fel med dagarna i år. Vi ville köra måndag och tisdag som vi brukar men de enda dagar som var lediga var torsdag och fredag. Och det är fel dagar för oss. Så vi tar ett break det här året och satsar i stället stort på 2019, säger Johan Devinger.
Golfmässan brukar normalt ligga på en måndag och en tisdag. Sedan skalas mässan ned och övergår till att bli Golfstores mässa under veckans resterande dagar. I år har dock Golfstore valt att tidigarelägga sin mässa, till veckans början den 8-9 oktober.
– Vi måste tänka på våra medlemmar och på att de kommer från flera länder. Måndagar är pro´ns lediga dag. De tappar affärer och intäkter varje dag de är borta. Kan vi flytta mässan till i början av veckan så går det en dag mindre förlorad för dem. På det här sättet behöver de bara vara borta från jobbet i två dagar, säger Lars Thonning, VD för Golfstore.
– Vi har medlemmar och butiker i sex länder att tänka på och vi måste göra det som är bäst för oss. Vår uppgift är att förenkla och rationalisera för våra butiker. Det är kanske tråkigt men vi gör bara vårt jobb.
Att lägga Golfmässan efter Golfstoremässan skulle vara svårt av flera anledningar, tror Johan Devinger:
– Det skulle förmodligen leda till färre besökare, framför allt på fredagen. En fredagseftermiddag ger inte många besökare. Men vi har en bra dialog med Golfstore inför 2019 för att se hur vi ska få till det på ett bättre sätt.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="11181" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]