Svensken vill träna under semestern

Träningsresor och aktiv semester. Det är två av årets hetaste trender enligt den SIFO-undersökning som genomförts på uppdrag av Resia för att kartlägga svenskarnas respuls 2018.

Numera reser vi inte utomlands för att åka taxi mellan ostronbarerna eller ligga och slösurfa på hotellrummet. I dag väljer många aktiva resenärer att kombinera trenderna i europeiska storstäder som Berlin och Prag med både pulshöjande träning och må bra-träning.
– Att upptäcka en stad till fots eller med cykel är inget nytt. Men att delta i en sightseeingtur där man mysjoggar mellan sevärdheterna, kör yoga i en gammal kyrka eller att kitesurfa på ett gammalt flygfält med anor från början av förra seklet känns nytt och som något att minnas, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.
SIFO-undersökningen visar också att svenskarna törstar efter att upptäcka städer på ett annat sätt än tidigare. Vi vill hellre upptäcka en stad från cykelsadeln istället för att sitta på en buss. Och många vill börja dagen med ett träningspass på hotellets gym, men vill samtidigt kunna unna sig god mat och dryck på kvällen.
Några städer som ligger i framkant och som passar utmärkt för en aktiv storstadssemester är till exempel Berlin, Prag och New York.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="11187" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]