XXL öppnar i Malmö

XXL har inga planer på att bromsa sin tillväxt. Snart öppnar de sin första butik i Malmö och platsen blir den stora gallerian Emporia.

XXL har idag 26 butiker i Sverige. Ihop med sina 33 butiker i Norge, 15 i Finland, 3 i Österrike och e-handel i samtliga dessa länder plus Danmark omsätter de 8,7 miljarder kronor vilket gör dem till Nordens största sportkedja.

Butiken i Malmö ska bli på 4 000 kvadratmeter och platsen är det stora köpcentrat Emporia strax utanför Malmö. Exakt datum för öppnandet är inte klart, XXL säger bara att det kommer att ske inom tre år. Det hänger säkert ihop med att ytor ska bli lediga i köpcentrat, men avtalet är skrivet och planeringen pågår för fullt.

– Vi är mycket glada, stolta och inte minst förväntansfulla då vi länge har tittat på Malmö som marknad, säger Johan Ljung som är operativ chef för XXL i Sverige. Nu har vi funnit en yta som möter alla våra förväntningar och där vi ser ännu en succé framför oss. XXL växer och mår väldigt bra, och en sådan här öppning helt rätt för oss i framtiden.

När butiken öppna kommer den att ha en fullt ut utvecklad omniupplevelse som knyter ihop den fysiska butiken med XXL:s e-handel. De flesta av XXL:s butiker ligger i externa köpcenter, men de har redan en butik i gallerian Heron City i Kungens Kurva samt citybutiken på Hamngatan i Stockholm. Så de vet att deras koncept funkar även i gallerior.