Thules nya butik i Stockholm

Thule har öppnat en konceptbutik i Stockholm. Platsen är Kungsgatan där de är grannar med bland andra The North Face, Fjällräven, Haglöfs  och Norrøna.


Thules nya butik i Stockholm
Andreas Holm

I Thules nya konceptbutik på Kungsgatan mitt i Stockholm kan företaget visa upp hela sitt sortiment av transportlösningar. Från taktäcken och takboxar till ryggsäckar, resväskor och barnvagnar.

– De allra flesta förknippar Thule med takräcken och takboxar, så de blir förvånade när de ser hur mycket mer vi har i vårt sortiment, säger Andreas Holm som är nordisk försäljningschef på Thule, Vi vill lära oss mer om retail, och då är en egen butik där vi träffar kunderna öga mot öga det bästa sättet.

Thule har kommit en lång väg i sin strävan mot att vara mer än bara transportlösningar för bilen. Och det syns tydligt i butiken. Det som skyltas längst fram vid öppnandet av butiken är resväskor och deras barnvagnar. Barnvagnarna kom in i Thules sortiment 2011 då de köpte Chariot. Den multivagnen finns fortfarande kvar och får stor plats i butiken, men Thule har även utvecklat egna joggingvagnar och i höst kommer de med sin första vanliga barnvagn.

Resväskorna överraskade mig i att de fanns i så många variationer. Det är allt från dufflar och kabinväskor på hjul till stora monster på 75 liter som sväljer det mesta. Och de har smarta detaljer som stora hjul, kompressionsplattor för att hålla packningen på plats även om väskan bara är halvfull samt stöttåliga fickor.

Thules nya butik i Stockholm
Sju meter ryggsäckar visar Thules breda sortiment.

Längre in i butiken kommer vi till avdelningen för outdoor och cykel. Ryggsäcksväggen på sju meter är imponerande, och där kan Thule visa upp alla sina vandringssäckar i alla storlekar och i alla färger.

– Ryggsäckarna har varit vårt verktyg för att ta oss in i outdoorsegmentet, säger Andreas. Vi är ett utvecklingsbaserat företag och använde vår beprövade metod när vi utvecklade våra ryggsäckar. Det fungerade utmärkt, och jag tror att det också har underlättat för oss att vi inte gör kläder och skor. Det gjorde att vi snabbt blev kompisar med andra outdoorföretag eftersom vi inte sågs som ett hot.

Cykelsegmentet är Thules senaste satsning, och det är en satsning med stort S. Thule har idag pakethållare, cykelväskor av olika slag, väskor för att transportera cykeln, vätskeryggsäckar för träningsundan, ryggsäckar för cykelpendlaren, cykelkorgar, cykelkärror och cykelbarnstolar. Och självklart också olka cykelhållare till bilen. Det är tydligt att Thule ser cykel som en nyckelprodukt.

– Vi ska ge de andra en match, säger Andreas och ler. Det har börjat väldigt bra, och vi finns hos många bra cykelbutiker och även hos XXL.

Thules nya butik i Stockholm
Calle Gunnmo

Längst in i butiken hittar vi Thules rötter – alla produkter för bilen. Det är takräcken, takboxar och cykelhållare i en mängd variationer. Och läget mitt på Kungsgatan gör det enkelt att parkera bilen precis utanför för att montera takbox eller cykelhållaren direkt på bilen.

– Läget är bra på så många sätt, säger Kalle Gunnmo som är butikschef i Stockholmsbutiken. Det är bra att vi ligger ihop med andra outdoorbutiker, det är lätt att hitta hit och väldigt många personer passerar förbi butiken varje dag. Jag vet sedan min tid på Naturkompaniet, att under sommaren så kommer en stor del av omsättningen på Kungsgatan från turister. Och vårt sortiment av produkter med mycket funktion och skandinavisk design kommer att sälja bra till turisterna.

Thules nya butik i Stockholm
Cykeltillbehör är en stor satsning för Thule.
Thules nya butik i Stockholm
Personalen kan enkelt välja vad som ska visas på skärmarna med sin mobil.
Thules nya butik i Stockholm
Ett kreativt sätt att visa biltillbehör.
Thules nya butik i Stockholm
Läget mitt på Kungsgatan i Stockholm garanterar att väldigt många människor ser butiken.
[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="11233" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]