Bäst på Ispo: Rottefella Move

Vi ska vara helt ärliga och berätta att Rottefellas nya bindning Move har funnits ute i handeln redan i år. Men bara i begränsad upplaga ihop med en Madshusskida. Nästa vinter säljs den löst, och vintern efter det kommer den verkliga revolutionen…

Precis som andra längdbindningar kan Move flyttas framåt och bakåt för att maximera fäste respektive glid. Grejen med Rottefellas bindning är att den går att flytta när åkaren har skidorna på, det gör den unik.

Tänk dig att du ska åka Vasaloppet. Då flyttar du fram bindningen från start för att få maximalt fäste i de första stigningarna. Sedan vrider du ett snäpp på ratten när stigningen blir lättare, och när det ännu senare bär av utför vrider du ännu mer så att bindningen hamnar längst bak och du får maximalt glid.

Tycker du att det där låter smart? Då ska du se deras elektriska version som släpps 2019. Då trycker du bara på en knapp på ena staven och en motor flyttar fram bindningarna synkroniserat för ökat fäste. Ett tryck på den andra staven flyttar bak bindningen. Då kan du skräddarsy fäste och glid i varje stund.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Tracks & Trails

    Backcountry Equipment AB importerar välkända varumärken för i första hand vintersport. Vi har ambitionen att via eget lager vara en leverantör till sportfackhandeln med hög servicegrad och snabba, säkra leveranser.

  • Sportwin AB

    Ansvarar för försäljning, marknadsföring och kundservice för följande varumärkens produktsortiment: MADSHUS skidor/pjäxor/stavar, Rottefella längdskidbindningar