Bäst på Ispo: Bliz Nova

Det händer mycket med linser till goggles just nu, och det mesta handlar om att öka kontrasterna i flatljus. Svenska Bliz har tittat på ett par andra problem – optisk brytning och imskydd. Och de har kommit fram till något helt nytt.

För att minska risken att kall luft på utsidan av linsen ska skapa imma på insidan, använder tillverkarna en dubbellins. Det löser det problemet bra, men skapar ett annat, nämligen brytningsfel mellan de två linserna.

Så Bliz har tagit fram en helt ny imbehandling och laminerat två linser till en enkellins utan luftspalt emellan. Imbehandlingen sägs vara fyra gånger bättre än imskyddet på en dubbellins, och med en enkellins blir det inga optiska brytningsfel. Linstekniken kallas för Ultra Lense Science, och linsen är dessutom fotokromatisk. En ULS-lins sitter bland annat i den helt nya modellen Nova som utvecklats ihop med det svenska alpina landslaget.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Future Eyewear Group

    Future Eyewear Group är grossist av flera egna Svenska varumärken inom sol-, sport-, skid- och läsglasögon med landets mest heltäckande sortiment. Företaget har egen säljkår för att på bästa sätt serva våra kunder över hela landet. Direktleverans sker från eget lager i Kungälv strax norr om Göteborg.